Nieuwe producten / Food

 

Wonen

Deze leuke kippen en metalen schalen komen uit Indonesië .

Mode

Sjaals

Wij hebben een mooi assortiment sjaals, van verschillende soorten textiel, als wol, katoen, bamboe en zijde. Regelmatig zijn er nieuwe kleuren en ontwerpen, passend bij de nieuwste modetrends. We verkopen sjaals uit landen als India, Nepal en Indonesië .

Tassen

Deze stoere leren tas komt uit Marokko. Fair Trade, dus milieu-vriendelijk geproduceerd. Andere tassen komen uit landen in de Sahel.

 Sieraden

Sinds enkele weken verkopen we sieraden van Kazuri. Zij schrijven over hun producten :  

Kazuri, voor elke vrouw die van unieke sieraden houdt.

De sieradencollectie van Kazuri bestaat uit handgemaakte en handbeschilderde sieraden van keramiek uit Kenia, Oost Afrika. De prachtige, unieke kralen worden gemaakt van klei uit het gebied rondom Mount Kenya, wat het product authentiek van deze streek maakt.

Inmiddels zijn meer dan 350 lokale vrouwen in dienst bij Kazuri om elk steentje met de hand te vormen en te glazuren en ze vervolgens te verwerken tot unieke juwelen!
De werkplaats is gelegen op een gedeelte van de farm van Karen von Blixen, u welbekend van de film ‘Out of Africa’.

Als drager van dit unieke sieraad ondersteunt u dit principe van eerlijke handel en helpt u de vrouwen van KAZURI en hun gezinnen aan een beter leven en geeft u hen hoop voor de toekomst! Voor hun folder klikt u op Kazuri-voorjaar-2017-lr

Food

Misschien is de Wereldwinkel wel het meest bekend van haar koffie. Het (h)eerlijke kopje koffie (en thee). Maar er is nog zoveel meer te ontdekken, zoals sausen, kruidenpasta’s, broodbeleg als hagelslag en honing. En wat te denken van de appelsap of het tropische sap. En natuurlijk enkele mooie wijnen uit verschillende streken.

Een bijzonder food product zijn de chocoladerepen van Tony Chocolonely. Smaken als melk-coffee crunch, wit wortel walnoot of melk-karamel & zeezout. In afhankelijk van het seizoen smaken, die passen bij  bijv. Pasen of chocoladeletters. En in de ijssalon Casa Piccola, tegenover onze wereldwinkel, wordt van een aantal smaken Tony een heerlijk ijs gemaakt. Proeven en genieten dus!